Printaj ovu stranu
utorak, 28 Oktobar 2014 23:25

Volontiranje u Zenici

U okviru projekta "Volontiraj - Kreditiraj 2014.", koji realizira Udruženje "Infohaus", ove godine će sudjelovati više od  1.000 srednjoškolaca, da bi stekli prvo radno iskustvo.  Oni će u petak, 31. oktobra, raditi na jedan dan u 150 institucija, firmi i organizacija u 63 grada iz cijele Bosne i Hercegovine.  Kroz ovaj veoma koristan projekt za srednjoškolce, mladi će imati priliku da rade poslove za koje se školuju i na taj način vrednuju volonterizam, a u realizaciju se uključila i zenička kompanija ArcelorMittal, koja će osigurati posao za 25 učenika. 



Po riječima Dijane Božić-Srdanović, menadžerice za komunikacije ArcelorMittala, učenici će i ove godine raditi na jednom od projektnih zadataka za različite pogone i na ekološkim projektima. Oni će, kao i ranijih godina, imati na raspolaganju sve saradnike i resurse ove kompanije. 

- Naša je želja da pomognemo mladim ljudima i da što prije pronađu interes za koje poslove da se kasnije opredijele - kazala je Dijana Božić-Srdanović. 

Među srednjoškolcima u Zenici postoji velika zainteresovanost za ovaj „Socijalni dan“, tako da će do sada prijavljena 63 mjesta u  ArcellorMittalu, Gradskim grobljima, Općoj biblioteci, Zeničkoj industriji mlijeka, Ministarstvu za poljoprivredu ZDK, RTV-u Zenica, Udruženju Naša djeca, BH Telecomu Zenica, Unicredit banci i Zovko osiguranju, popuniti mladi koji žele da steknu prvo radno iskustvo. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)