Printaj ovu stranu
subota, 18 Oktobar 2014 18:30

Kreveti i madraci za Zenicu

Imaš kuću, imaš obezbjeđenu kompletnu infrastrukturu, imaš sve dozvole ali nemaš gdje leći i spavati…Nakon Bijeljine, donacija CPCD-a i OTVORENE MREŽE stigla je i u Zenicu, u mjesto Orahovica. Kao što smo već rekli, veoma značajnu fazu, u okviru projektnih aktivnosti “Gradimo srcem Bosnu i Hercegovinu”, predstavlja i opremanje izgrađenih kuća. Nije dovoljno samo izgraditi kuće, bilo je potrebno obezbjediti kompletnu infrastrukturu za te objekte kao i sve moguće građevinske dozvole a, nakon toga slijedi I ovaj korak opremanja kuća, kako bi porodice koje su ove kuće dobile, mogle da usele i da ove kuće počnu smatrati svojim domom. OTVORENA MREŽA u saradnji sa CPCD-om obezbjedila je 22 kreveta i madraca za kuće u Zenici i Bijeljini. Četiri kreveta su danas isporučena u Zenicu u mjesto Orahovica, za potrebe porodica Isaković Sakiba i Isaković Sidika.


„Moja djeca sada imaju gdje prenoćiti i gdje leći. To mi znači i previše. Nemam riječi. Djeca maštaju o danu kada će moći useliti u svoju kuću i kada će ovo biti njihov dom. Svi mi jedva čekamo da uselimo. Prezadovoljna sam što ću imati krov nad glavom i što ću imat gdje skloniti svoju djecu. Strahote smo prošli, nismo mogli tražiti pomoć ni od koga. Iskreno, rekla sam i mužu, samo da i mi imamo svoj krov nad glavom napokon. Dan primopredaje će biti najsretniji dan u mom životu. U ratu smo izgubili sve, sada poslije poplava smo opet izgubili sve i kad uselimo to će biti najsretniji dan u mom životu zasigurno. Hvala OTVORENOJ MREŽI i svim ljudima koji su pomogli“ rekla je Dženisa Isaković, supruga Sidika Isakovića vlasnik jedne od kuća izgrađenih u projektu “Gradimo srcem BiH”.

 

“Željno smo iščekivali ove krevete koje smo dobili od CPCD-a I OTVORENE MREŽE. Zahvaljujemo se OTVORENOJ MREŽI I CPCD-u ali I svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način donirali i pomogli projektu “Gradimo srcem BiH” jer sada moji unuci i moja djeca imaju gdje da žive” rekao je Sakib Isaković. Besplatan prevoz madraca i kreveta iz Gradiške do Bijeljine, omogućila je društveno odgovorna kompanije “Forte Flex” iz Gradiške, odakle je Steco Centar, partner projekta, svojim vozilima ove krevete i madrace, dopremio do Orahovice.


Pozivamo sve društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu akciju I da izgradimo I opremimo što veći broj kuća kako bi sve naše građane zbrinuli prije zime sa toplim domovima. Svi možemo pomoći.

 

Gradnju kuća za najugroženije građane naše zemlje možete pomoći i Vi uplatama na namjenske žiro račune OTVORENE MREŽE ili putem PayPal računa koji možete pronaći na stranici OTVORENE MREŽE, www.otvorenamreža.ba  ili direktno putem PayPal stranice na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

BROJEVI NAMJENSKIH ŽIRO RAČUNA za projekat „Gradimo Srcem Bosnu i Hercegovinu“:

PRIMALAC: OTVORENA MREŽA, Hamdije Čemerlića 21, 71000 Sarajevo

BANKA: SBERBANK BH d.d. Sarajevo

BROJ RAČUNA: 140-105-11300022-10

SVRHA UPLATE: Projekat “Gradimo srcem BiH”

 

DEVIZNI RAČUN:

PRIMALAC: OTVORENA MREŽA, Hamdije Čemerlića 21, 71000 Sarajevo

BANKA: SBERBANK BH d.d. Sarajevo

BROJ RAČUNA: 5030120-220918

IBAN: BA 39 1401010022091880

SWIFT: SABRBA22

SVRHA UPLATE: Projekat “Gradimo srcem BiH”

Budimo humani i pomozimo izgradnju novih kuća građanima Bosne i Hercegovine koji su svoje domove izgubili u majskim poplavama i klizištima.

 

“Gradimo srecem Bosnu i Hercegovinu” ZAJEDNO!

Posljednje od

Povezani članci (by tag)