Printaj ovu stranu
subota, 20 Septembar 2014 04:01

Danas hadžije kreću avionom

Danas, 20. septembra 2014. godine, će letom sa sarajevskog aerodroma u 21:30h put Mekke i Medine radi obavljanja pete islamske dužnosti krenuti prva grupa ovogodišnjih hadžija iz Bosne i Hercegovine. U ovoj grupi nalaze se hadžije sa područja Banjalučkog i Bihaćkog muftijstva te jedan dio hadžija sa područja Sarajevskog muftijstva.

 

Okupljanje hadžija iz ove grupe bit će u 17:30h u džamiji „Kralj Fahd“ u Sarajevu, gdje će biti proučena zajednička ikrar dove, nakon koje će se hadžije uputiti prema Sarajevskom aerodromu. Ostale hadžije iz BiH će put svetih mjesta krenuti letovima 21. (dva leta), 22. (1 let) te 23. (2 leta) septembra 2014. godine. Detaljne Informacije o terminima letova i okupljanja hadžija možete naći na web stranici www.rijaset.ba (KLIKNI ovdje). Termini povratka hadžija bit će naknadno objavljeni.

 

Ove godine iz naše domovine na hadž putuje ukupno 1411 hadžija, od kojih 1225 hadžija putuje u organizaciji Ureda za hadž, dok 186 hadžija putuje u organizaciji turističke agencije Biss-Tours iz Zenice. Kao i prethodne godine zbog loše sigurnosne situacije u Siriji, hadžije u organizaciji Ureda za hadž putovat će samo avionom.

 

Kada je riječ o hadžijama koje putuju u organizaciji agencije „Biss-Tours“, hadžije su jučer ispraćene iz Zenice. Oni će autobusima putovati do Turske, zatim  će se avionom prevesti do Jordana odakle će put ponovo nastaviti autobusima prema Medini gdje je dolazak planiran 22. septembra.  Povratak u Bosnu i Hercegovinu je planiran za 12. oktobar.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)