Printaj ovu stranu
petak, 08 Avgust 2014 18:59

ŽFBiH: normalizovan saobraćaj

Željezničari Federacije BiH uspjeli su osposobiti prugu na dionici Maglaj-Zenica i na taj način, u rekordnom roku, uspostavili teretni željeznički saobraćaj koji se iz mjere opreza odvija laganom vožnjom, saopćeno je iz JP Željeznice FBiH. Postrojenja kontaktne mreže su u funkciji, ali zbog radova na lokalitetu Bistrica vozovi na relaciji Zavidovići-Žepče trenutno saobraćaju dizel vučom. 


I dalje je teška situacija u Poslovnom području Tuzla, gdje je zbog oštećenja trupa pruge na relaciji Brčko-Srebrenik-Bosanska Poljana zatvoren željeznički saobraćaj. Radovi na sanaciji intenzivno se nastavljaju. Kako bi se sanirala šteta uzrokovana vremenskim nepogodama u naseljima Nemila, Topčić polje i Žepče, otvoreni su privremeni putni prelazi u nivou sa željezničkom prugom. 


"Zahvaljujuću upornom radu željezničara na uspostavljanju saobraćaja omogućeno je podmirenje svih privrednih subjekata koji zavise od Željeznica FBiH", kaže se u saopćenju.  Neometano i bez ograničenja odvija se željeznički saobraćaj u mostarskom, sarajevskom kao i bihaćkom području.  S ciljem ublažavanja posljedica i dalje se ostvaruje uspješna saradnja sa privrednim subjektima, predstavnicima lokalnih zajednica, kao i Civilnom zaštitom, navodi se.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)