01 Oktobar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 Juli 2014 16:31

CK FBiH i Zenica o podjeli pomoći

 U prostorijama općina Maglaj, Zenica i Zavidovići danas su potpisani ugovori o dodjeli novčanih sredstava, rečeno je Agenciji FENA iz Crvenog križa FBiH.

 

Za Maglaj dodijeljena su sredstva od 52.000 KM za 52 osobe čije su kuće nastradale u nedavnim poplavama. 

 

Za 10 osoba čije su kuće nastradale u nedavnim poplavama u Zenici dodijeljeno je 28.000 te za Zavidoviće 20.000 KM za 40 osoba. 

 

Predsjedništvo Crvenog križa FBiH je 3. jula 2014. godine usvojilo Odluku o namjeni, raspodjeli, načinu utroška i pravdanju novčanih sredstava s donatorskog računa u iznosu od 600.000 KM prikupljenih u humanitarnoj akciji  za potrebe sanacije i opremanja stambenih jedinica građana nastradalih u poplavama i klizištima. 

Sredstva su prioritetno namijenjena građanima na području Posavskog, Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona, dok je jedan manji dio predviđen i za Unsko-sanski, Kanton Sarajevo i Srednjobosanski kanton, potvrđeno je Agenciji FENA iz Crvenog križa FBiH. 

 

U zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona s načelnicima općina i organizacijama Crvenog križa općina Maglaj, Zenica, Zavidovići, Žepče, Olovo i Doboj- Jug 16. jula   potpisan je Sporazum o saradnji u vezi  s realizacijom humanitarnih sredstava prikupljenih u akciji solidarnosti Crvenog križa Federacije BiH za potrebe sanacije i opremanja stambenih jedinica građana nastradalih u poplavama i klizištima. Ukupna vrijednost doniranih sredstava je 162.000,00 KM.

 

U zgradi BKC-a u Tuzli, jučer je s načelnicima općina i organizacija Crvenog križa općina Banovići, Čelić, Doboj-Istok, Gračanica, Gradačac, Kalesija, Kladanj, Lukavac, Sapna, Srebrenik, Teočak, Tuzla i Živinice potpisan Sporazum o saradnji u vezi  s realizacijom humanitarnih sredstava prikupljenih u akciji solidarnosti Crvenog križa Federacije BiH za potrebe sanacije i opremanja stambenih jedinica građana nastradalih u poplavama i klizištima i to ukupne vrijednosti 175.200 KM.