28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 22 Juli 2014 14:01

Ukinuto stanje prirodne nesreće

Federalna vlada na današnjoj je sjednici u Mostaru donijela Odluku o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH uzrokovane obilnim kišnim padalinama koje su prouzrokovale izlijevanje rijeka i bujičnih potoka iz svojih korita i plavljenje velikog broja infrastrukturnih objekata, objekata stanovanja i poljoprivrednog i drugog zemljišta na području Federacije BiH. 

 

 Federalni stožer civilne zaštite je zadužen da i dalje prati stanje na ugroženom području i utvrđuje obujam i potrebe za angažiranje snaga i sredstava civilne zaštite, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

 Federalno povjerenstvo za procjenu šteta je zaduženo da u roku od 60 dana, od dana dostavljanja izvještaja od strane vlada županija, odnosno županijskih povjerenstava za procjenu šteta, izvrši procjenu štete na području Federacije, koja je nastala zbog obilnih kišnih padalina, u skladu s Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća. 

 

 Rukovoditelji organa uprave i upravnih organizacija Federacije i županija, odnosno rukovoditelji općinskih službi za upravu su obvezani da u okviru svoje redovne djelatnosti obavljaju i dodatne poslove s ciljem otklanjanja posljedica prirodne nesreće. 

 

 Odluka o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenim novinama“ Federacije BiH, stoji u priopćenju.