Printaj ovu stranu
petak, 30 Maj 2014 02:25

Nove sudije i tužioci

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTVBiH) je tokom sjednice, koja je održana 26. i 27. maja, donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. 

 

Imenovani su - Božidarka Dodik, na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije BiH, Snježana Malešević, na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije BiH, Dragan Golijan, na poziciju sudije Osnovnog suda u Vlasenici, Milena Đekanović, na poziciju sudije Osnovnog suda u Tesliću, Gordana Mitrović, na poziciju sudije Osnovnog suda u Prijedoru i Alen Lukač, na poziciju sudije Osnovnog suda u Derventi.

 

Istovremeno, Zorica Limić-Trifković imenovana je na poziciju sudije Osnovnog suda u Foči, Munib Halilović, na poziciju tužioca Federalnog tužilaštva Federacije BiH, Saša Labotić, na poziciju tužioca Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, Marijana Lazić-Miladinović, na poziciju tužioca Okružnog tužilaštva u Doboju, David Tomić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Haris Hairlahović, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

 

Nadalje, Merima Mešanović je imenovana na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Amra Džafić-Harbaš, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Ivana Vidović, na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Zenici. 

 

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristranosti. 

 

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost će stupiti 15. juna, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)