29 Maj 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Maj 2014 18:51

Crveni križ:Poziv evakuiranim

OBAVIJEST Crveni križ Općine Zenica će dana 30.05.2014.g. (petak) , u vremenu od 10 do 15 sati, u Skladištu robnih rezervi Općine Zenica ( Streljana – Lukovo Polje ) nastaviti sa raspodjelom humanitarne pomoći .Pozivamo ISKLJUČIVO  EVAKUIRANA LICA SMJEŠTENA U PRIVATNOM SMJEŠTAJU čije prezime počinje sa slovima od NJ  do  Ž , da se odazovu ovoj podjeli.


Na ovu podjelu, dovoljno je da dođe jedan od punoljetnih predstavnika porodice, sa nekim od identifikacionih  dokumenata (bilo koji) za sve raseljene članove porodice.

Izuzetno, ako su izmještena lica stara ili maloljetna , pomoć može zaprimiti i osoba koja je obezbjedila smještaj, uz predodžbu dokumenata evakuiranih lica.

Tokom podjele humanitarne pomoći ove osobe će zaduživati i evidencione knjižice evakuiranog lica.


ZBOG STALNOG ONEMOGUĆAVANJA RADA ORGANIZACIJE, TE INTERVENISANJA POLICIJE, NAPOMINJEMO  DA NEĆEMO IZDAVATI NI EVIDENCIONE KARTONE , NI HUMANITARNU POMOĆ ONIM EVAKUIRANIM LICIMA ČIJA IMENA NE SPADAJU U GORE DATU OBAVIJEST.

ZA SVE ONE KOJI IZ NEKIH RAZLOGA NISU NA RANIJIM PODJELAMA DOBILI EVIDENCIONE KARTONE I HUMANITARNU POMOĆ BIĆE OBJAVLJEN POSEBAN TERMIN.

 

 

CRVENI KRIŽ OPĆINE ZENCIA