Printaj ovu stranu
nedjelja, 25 Maj 2014 15:11

Lotos- rad sa djecom

Psiholoska pomoc u kolektivnom smjestaju u Kasarni."Svako slovo nesto novo" - projekat. Lotos - Zaštita mentalnog zdravlja Zenica

 

Udruzenje Lotos ce realizirati projekat "Svako slovo nesto novo" u prostorima Kasarne.  Projekat obuhvata grupni rad sa:

 

-djecom od 3-6 godina ponedjeljkom od 9h - 11h

-djecom od 6-12 godina srijedom od 9h - 11h

-mladima od 12- 18 godina petkom od 9h - 11h

 

Radionice obuvataju govor i razvoj fine i grube motorike kod djece , citanje ,vjezbe orijentacije na papiru i u prostoru.

Jedan sat se radi ui zatvorenom prostoru ,a jedan sat u parku Kasarne. Sat u parku obuhvata fizicke igre tj. sporske aktivnosti i edukaciju iz ekologije.

Radionice petkom ce biti posvecene mladima i roditeljima. Sa mladima ce se raditi teme iz biblioterapije i vjezbe za jacanje samopostovanja i motivacije za skolski uspjeh.

Sa roditelljma cemo obraditi teme odgojne poteskoce ,rano djetinjstvo ,pubertet i adolostencija i kako se nositi sa djecom koja rastu u ovoj sresnoj situaciji.

Svaka radionica za starije i roditelje ce biti napismeno oglasna svake srijede.

Nakon jedan mjesec cemo napraviti priredbu za roditelje i prisutne profesionalce koje rade.

U prostorijama organizacije Lotos Zenica roditelji i djeca smjesteni u Kasarnoj u Zenici mogu doci na BESPLATNO savjetovaliste i cuvanje djece dok roditelji obavljaju svoje aktivnosti i obaveze po gradu.

 

Konsultacije sa prim. dr. mr. sci. Aisom Smailbegovic-Hadzihalilovic -specijalisticom za djecije bolesti su svakog utorka i cetvrtka od 11:00h u prostorijama organizacije "Lotos" Zenica.

 

Lotos Zenica se nalazi u ulici Srpska mahala br. 28 Zenica

 

Koordinator projekta:

Damir Čampara

mob: 062 318 622

Posljednje od

Povezani članci (by tag)