Printaj ovu stranu
subota, 17 Maj 2014 21:25

AMZ: pomoć sugrađanima

Pošto je u prvim danima poplave na području Zenice kompanija ArcelorMittal Zenica upućivala kamione sa vrećama troske za gradnju nasipa na nekoliko lokacija u gradu, kompanija i danas nastavlja sa pružanjem pomoći licima pogođenim poplavama u našoj općini i kantonu.


Uprava kompanije u stalnom je kontaktu sa općinskim Crvenim Križom, Civilnom zaštitom ZE-DO Kantona, te kantonalnim i federalnim vlastima kako bi svoju pomoć mogla usmjeriti tamo gdje je najpotrebnija.

 

Tako je transportnim sredstvima poduzeća organiziran prijevoz mašine za raščišćavanje terena, vlasništvo kompanije Ahsun Zenica, na lokacije Donje i Gornje Gračanice.

Kompanija ArcelorMittal Zenica je također nabavila i dopremila osam (8) tona različite robe Crvenom križu Zenica. Donirana su sredstva za higijenu, pelene, hrana za odrasle i djecu te flaširana voda.

 

U toku poslijepodnevnih sati kompanija je poslala i određenu količinu zaštitne obuće na lokalitet Topčić polja kako bi se olakša rad ljudima koji rade na raščišćavanju terena. Mi i nadalje pratimo razvoj situacije vezanu za posljedice poplave, te ostajemo u kontaktu sa svim relevantnim institucijama i organizacijama  kako bismo mogli pružiti što efikasniju pomoć.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)