Printaj ovu stranu
subota, 17 Maj 2014 00:48

Foto:Kasarna Bilmišće, pomoć...

Pogledajte večernje snimke iz kasarne Sedme muslimanske brigade na Bilmišću, te današnjeg prikupljanja pomoći za privremeno smještene žrtve katastrofe sa područja Zenice, Žepča i Maglaja. 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FACEBOOK GALERIJU


Na području općine Zenica situacija je izuzetno teška i složena. Stanovnicima ugroženih sela je puno teže nego što se u prvim momentima mislilo,a najteže su pogođena područja sela Željezno polje, Mjestova Ravan, Starina, Orahovica, Kolići, Smajići i Bistrica. 


Spasilačke ekipe su danas, uz veliku podršku helikopterskih timova, uradile odličan posao i sa ugroženih područja čitav dan izvlačile stanovništvo, a u selima Starina i Bistrica ima i srušenih kuća usljed pokretanja klizišta.

Helikopterski timovi Oružanih snaga BiH radili su do posljednjih minuta dnevne svjetlosti, jer nemaju uređaje za noćno letenje, i na improvizirani heliodrom na Crkvičkom brdu, pored sportskog centra Nogometnog saveza u Zenici, dovozili evakuirane osobe. 

Sve ih je prihvatao veliki broj ljekarskog osoblja i ekipa hitne medicinske pomoći, koji su sve osobe kojima je potrebna medicinska pomoć transportovali u Kantonalnu bolnicu Zenica, dok se ostali smještaju u kasarnu .7 muslimanske brigade u Zenici. Smještaj su ponudili Dom penzionera Zenica, kao i Studentski dom Zenica, gdje se smještaju starije i bolesnije osobe. 

U prvim večernjim satima na području Zenice ponovno je počela da pada slaba kiša i ono što u ovom trenutku najviše plaši su brojna klizišta, kojih je iz sata u sat sve više. 

 

 

 

 

 

 

...

Posljednje od

Povezani članci (by tag)