Printaj ovu stranu
srijeda, 14 Maj 2014 10:26

Oprez na petlji u Blatuši !

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

 

Skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz naročito na putnim pravcima koji vode kroz usjeke.Zbog izlijevanja vode na kolovoz u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

 

Vodostaj rijeke Bosne na mjernom mjestu u Zenici mjereno jutros u 08.30 je 260 cm što je u porastu za 70 cm, u odnosu na zadnje mjerenje.  Zbog kiše koja neprestano pada. I ostale rijeke i svi vodotoci  su u porastu.  Za sada nema izlijevanja rijeka iz svojih korita izuzev rijeke Tešanjke u Medakovu, općina Tešanj  gdje se voda izlila na poljoprivredno zemljište

 

Vodostaji rijeka: na području općine Kakanj  Bosna, Ribnica, Trstionica i Zgošća – su u porastu u odnosu na jučerašnji dan.

 

Na području općine Maglaj otežano je odvijanje saobraćaja ispod podvožnjaka u Liješnici (zbog vode koja se sakupila tokom protekle noći usljed veće količine padavina)

 

Zbog neodržavanja i začepljenosti ispusta i propusta za vodu ponegdje dolazi do nakupljanja vode na putevima, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Na ulazu u Zenicu iz pravca Doboja kod petlje Blatuša došlo je do nakupljanja vode u podvožnjaku usljed čega je otežano odvijanje saobraćaja .

Na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, došlo je do nakupljanja vode usljed čega je saobraćaj preusmjeren na alternativne pravce.

 

Usljed obilnih padavina  na području općine Tešanj  došlo je  do značajnijeg porasta vodostaja rijeka i potoka, naročito rijeke Tešanjke, Radušice i Trebačke rijeke. Zabilježeno je izlivanje rijeke Tešanjke u Medakovu, gdje je poplavljeno poljoprivredno zemljište. Za sada nema ugroženih objekata.

 

Upozorava se stanovništvo koje živi ili se kreće u blizini svih vodenih tokova naročito pored rijeka i većih potoka da obrati pažnju na svoju sigurnost prilikom kretanja uz vodene tokove.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)