Printaj ovu stranu
srijeda, 23 April 2014 12:37

Budi IN uz STBiH

Budi In uz STBiH - Sekcija mladih regije Centralna Bosna je u proteklih mjesec dana implementirala projekat pod nazivom Budi In uz STBiH. Projekat Budi IN uz STBiH je aktivnost koju su osmislili članovi Sekcije mladih Centralna Bosna čiji je cilj ponuditi učenicima završnih razreda Ekonomske škole u Zenici znanje i vještine koje će im pomoći prilikom zapošljavanja, ali i upoznavanje sa radnim pravima kako bi spremni došli na svoje buduće radno mjesto.

 

 

Mladi zajedničkim snagama mogu da zaštite i unaprijede svoja prava ali i da utječu na porast stope zapošljavanja mladih. Budući da smatramo da mladi naše regije nisu dovoljno upoznati sa sindikalnim radom, ovim putem učenici su dobili informacije o radu STBiH iz prve ruke te mogućnosti njihovog aktivnog sudjelovanja u STBiH Mladi.

Završni događaj je obilježila edukacija na temu „Poduzetništvo i mladi“ koju je vodila dr. sc. Dijana Husaković. Cilj same edukacije jeste da mladi prepoznaju poduzetnički duh unutar sebe, i da ulažu u njega. Današnje društvo nam ne pruža dovoljno mogućnosti za zapošljavanje u postojećim firmama, tako da dobra ideja je siguran put prema samozapošljavanju.

 

Svojim originalnim idejama maturanti ove škole su nam ulili povjerenje da nas ipak čeka bolja budućnost. Nakon aktivnog rada svim učesnicima su dodijeljene zahvalnice, a nakon toga svi skupa smo se družili na ručku u hotelu Dubrovnik, gdje nas je svojim prisustvom razveselio i direktor škole gospodin Faruk Muminović. 

 

STBIH YOUTH okuplja mlade sindikalce od 16 do 25 godina. To je omladinska, nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, koja radi u partnerstvu sa HANDEL OG KONTOR I NORGE i bori se za bolji položaj mladih osoba u bh. društvu. Djeluje u pet regija, gdje svaka regija realizuje različite omadinske projekte. 

 

1011802 10203649537265773 6848187206576617839 n

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)