Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 21 April 2014 01:29

Muftija Dautović u Sloveniji

Muftija dr. Nedžad Grabus primio je u svom uredu muftiju zeničkog mr. Ejuba Dautovića. Tim povodom muftije su razgovarale o projektima Islamske zajednice u Republici Sloveniji s posebnim naglaskom na projekat izgradnje Islamskog kulturnog centra u Ljubljani.


Ovo je bila prva službena posjeta muftije zeničkog mr. Ejuba Dautovića Mešihatu Islamske zajednice u Republici Sloveniji. Stoga je muftija dr. Nedžad Grabus iskoristio priliku da detaljnije upozna muftiju Dautovića sa radom i djelovanjem Mešihata Islamske zajednice, njegovom historijom, projektima i specifičnošću djelovanja.

 

Muftijstvo zeničko, odnosno muftija mr. Ejub Dautović mnogo je pomogao projekat izgradnje Islamskog kulturnog centra u Ljubljani. U proteklih osam godina konstantno se zanimao za projekat izgradnje džamije i konkretno ga pomagao organizirajući različite donatorske večere i animirajući pojedince da pomognu izgradnju džamije u Ljubljani. Stoga mu je muftija dr. Nedžad Grabus izrazio svoju zahvalnost i odao poštovanje za sve što je učinio za Islamsku zajednicu u Sloveniji. U nastavku posjete muftije Dautović i Grabus posjetili su zemljište za izgradnju džamije u Ljubljani, zatim džemate u Ljubljani i Jesenicama.

 

(www.islamska-zajednica.si)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)