04 Februar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 April 2014 04:03

Radišić sa dijabetičarima

Sretko Radišić, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona sa saradnicima primio je predstavnike Udruženja građana dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona. Delegaciju Udruženja je predvodio Zlatko Prkić potpredsjednik, a o radu i problemima u djelovanju UG je govorio sekretar Muamer Čičak.

 

Uz to, sekretar Čičak je upoznao predsjedavajućeg Radišića sa aktivnostima 10 općinskih udruženja, izuzev u općinama Doboj Jug i Olovo koje nemaju formirane općinska udruženja. Tokom sastanka razgovaralo se i o načinu finansiranja UG dijabetičara ZDK  kao i njihovom nastojanju da institucionalno pomognu dijabetičarima kojih ima oko 20.000 na području našeg Kantona. Oni su se zahvalili predsjedavajućem Radišiću na prijemu i pokazanom interesu za njihove probleme kao i za probleme građana oboljelih od dijabetesa.

 

Predsjedavajući je predstavnicima Udruženja obećao da će informisati Kolegij Skupštine o njihovim problemima i da će uputiti zahtjev Vladi Kantona odnosno resornom ministarstvu da se iznađe mogućnost adakvatnog rješavanja problema UG dijabetičara.