29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 April 2014 05:05

Izviđačko: U susret proljeću

Poštovani, sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo  da u subotu 12.04. sa početkom u 10:00h ispred Gradske arene u Zenici prisustvujete otvorenju, jubiilarnog desetog izdanja  najvećeg regionalnog izviđačkog događaja za djecu i mlade    „U susret proljeću“ i prvog  regionalnog izviđačkog zeničkog orjentacionog takmičenja „ZOT“.   

 

Podsjećanja radi, «U susret proljeću» se već deset godina uspješno održava u našem gradu i po njemu je Zenica postala prepoznatljiv brend i mjesto okupljanja izviđača iz cijele regije svake godine sa početkom prvih proljetnih dana . Ovo  je dan svih zeničkih izviđača i planinki, dan kada se oni nadmeću, takmiče u zdravom izviđačkom duhu, ali i dan kada se druže, upoznaju nove prijatelje i sklapaju nova prijateljstva, koja ostaju kao najtrajnija i neizbrisiva, vjerujemo ugodna uspomena.

 

Ovo takmičenje smo otvorili i za eko-sekcije svih osnovnih škola Zenice, te im poželjeli dobrodošlicu u našu izviđačku porodicu, tako da i ove, kao i proteklih godina, takmičenje organizujemo u tri konkurencije – općinsko takmičenje za jata Saveza izviđača općine Zenica ( uzrast 7 – 11 godina) , regionalno takmičenje za mlađe izviđače ( uzrast 11 do 15 godina)  i takmičenje između eko-sekcija osnovnih škola. 

 

Ali to još uvijek nije sve - ove godine odlučili smo se, nakon duge pauze, organizovati i orijentaciono takmičenje za starije izviđače od 15 godina i time ovo druženje podići na još veći nivo. Takmičenje organizujemo pod nazivom Zeničko orijentaciono takmičenje ZOT i radujemo se dolasku naših drugara izviđača iz cijele regije.

 

Priliku da provedete cijeli dan u pozitivnoj atmosferi  i odlično druženje garantuje već prijavljenih više od 75 ekipa, 400 učesnika i 100 volontera iz cijele Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regije.

 

Dobro nam došli,

 

Press team

Savez izvidaca Zenica