11 Decembar 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 April 2014 03:57

Izađite na izbore u EU

APEL Glavnog odbora Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine građanima porijeklom iz BiH koji žive u zemljama Evropske unije -  Izađite na izbore za zastupnike u Evropskom parlamentu u svim članicama EU! U zemljama Evropske unije se održavaju izbori za zastupnike u Parlamentu EU od 22. do 25. maja 2014. god.

 

Bit će biran 751 zastupnik od čega 70% u zemljama gdje u značajnom broju žive građani iz BiH. Pozivamo sve građane porijeklom iz BiH, odnosno građane koji žive u članicama EU i imaju pravo glasa da izađu na izbore kao Evropljani, ali i kao porijeklom Bosanci i Hercegovci. 


U dijelu zemalja članica EU bit će kandidati za zastupnike u Parlament Evropske unije i dio građana porijeklom iz BiH te ih treba podržati i glasati za njih,jer bi oni mogli biti velika pomoć i BiH u njenom bržem napredovanju ka ulasku u EU.

 

U više članica EU i danas postoje zastupnici koji su svojim prije svega pravednim i poštenim radom dali doprinos BiH u njenoj izrazito složenoj borbi za ulazak u EU i u zalaganju za olakšice građanima BiH ali i samoj BiH - bezvizni režim. Neki od njih će biti ponovo kandidati za zastupnike u Parlament EU, a doći će i novi koji bi trebali nastaviti takav odnos prema BiH. Svi mi u zemljama u kojima živimo, znamo ko su oni i treba ih podržati u izborima za zastupnike u Parlament EU.

 

Namjera GO SSD BiH jeste da podstaknemo sve evropske građane porijeklom iz BiH da uzmu učešća u izborima za zastupnike za Parlament Evropske unije, ali i da podržimo one koji su porijeklom Bosanci i Hercegovci i sve one koji su dali podršku državi BiH i njenim građanima u njenom teškom i složenom putu ka EU.

 

GO SSDBiH - Zaim Pašić, predsjednik