Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 24 Mart 2014 22:10

Zajednički projekti EFMO i EFZE

STUDENTI EKONOMSKIH FAKULTETA U MOSTARU I ZENICI IMPLEMENTIRAJU ZAJEDNIČKE PROJEKTE Proteklog vikenda "Aquareumal" u Fojnici je bio domaćin profesorima i studentima Ekonomskog fakulteta "Univerziteta Džemal Bijedić" iz Mostara i Ekonomskog fakulteta iz Zenice.


Povod njihove posjete Aquareumalu jeste, prije svega, usvajanje i  usavršavanje praktičnog dijela nastave iz predmeta Istraživanje tržišta i Upravljanje prodajom i distribucijom. Studenti su imali priliku da razgovaraju sa menadžerima Aquareumala, te iz prve ruke dobiju informacije i pobliže se upoznaju o cjelokupnom konceptu poslovanja. 

 

Zahvaljujući zajedničkim interesima, dogovorena je saradnja za budući period. Naime, studenti će svoje obavezne akademske projekte (istraživačke studije, marketing planove, planove prodaje) raditi za "Aquareumal", s ciljem unapređenja marketinga i prodaje njihovih usluga.

 

Specifičnost ovog projekta jeste u tome što će u njemu aktivno učestvovati najbolji studenti dva ekonomska fakulteta iz BiH, i to studenti master studija iz Zenice, i studenti treće godine dodiplomskog studija, smjer Menadžment, iz Mostara.

 

Planirano je da projekat bude završen do mjeseca juna, a vodit će ga profesor Veldin Ovčina, koji nije krio zadovoljstvo ovom saradnjom. 

 

"Drago mi je da nam je ukazana prilika da praktični dio nastave i predviđene projekte radimo u saradnji s "Aquareumalom" u Fojnici. Ovo je najbolji način da studentima približimo materiju, te im pružimo priliku da praktično implementiraju sva akumulirana znanja, te prezentiraju vještine prodaje. Zapravo, ovo je njihova najbolja ulaznica za tržište rada", dodao je profesor Ovčina.

 

Studenti su svoje druženje nadopunili uslugama koje pruža kompleks Aguareumal, kao i obilazeći znamenitosti Fojnice.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)