23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 18 Mart 2014 22:41

Poziv za projekte Općine

Općina Zenica-služba za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice, krajem marta raspisaće javni poziv za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja, mladih i socijalne zaštite. U 2013.godini odobrena su 23 projekta, za što je iz budžeta izdvojeno 150.000 konvertibilnih maraka.


Stručni saradnik za nevladine organizacije i civilni sektor Selmir Čolaković ističe da komisija za monitoring, koja je vršila nadzor nad utroškom sredstava, nije uočila nepravilnosti i da su svi izvještaji dobili zeleno svjetlo.


Preduslov za raspisivanje ovogodišnjeg javnog poziva, kaže Selmir Čolaković, ispunjen je protekle sedmice kada je usvojen općinski budžet za 2014.godinu. Čolaković dodaje da je ovogodišnjim općinskim budžetom došlo do smanjenja predviđenih sredstava za 20 procenata, a sve u cilju ušteda i racionalizacije potrošnje. Raspisivanje javnog poziva očekuje se do kraja marta i trajaće 30 dana, a obrasci za aplikaciju moći će se preuzimati putem službe za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu ili na web stranici www.zenica.ba  . Vrijednost projektnih prijedloga, kao i prošle godine, može iznositi od 1.000 do 10.000 KM.    


(rtvze)