19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 13 Januar 2014 05:32

Goran Milić predavač na UNZE

U organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici novinar i publicista Goran Milić održao je studentima i široj javnosti izuzetno posjećeno predavanje o temi „Sloboda medija i demokratija: nekad i sad“.

 

Goran Milić je trenutno direktor vijesti i programa na Al Jazeeri  Balkans. Inače, bio je  dugogodišnji  novinar, urednik i direktor brojnih medijskih kuća, uključujući TV Beograd, YUTEL, Mrežu, OBN, HTV. Vodio je i uređivao više od 1.000 televizijskih dnevnika i autor je preko 120 dokumentarnih i putopisnih emisija. Proglašen je novinarom 2007. godine u Hrvatskoj, dobitnik je Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva 1992. godine i nagrade "Svetozar Marković" u Srbiji 1987. godine.

 

On je u prepunoj sali Fakulteta za metalurgiju i materijale studentima govorio o poziciji i društvenoj ulozi medija u predratnom, ratnom i postratnom vremenu u bližem i šrem okruženju posebno apostrofirajući slobodu medijskog izražavanja, objektivnost i odgovornost novinara.


U drugom dijelu predavanja gospodin Milić je odgovarao na pitanja prisutnih studenata Pravnog i drugih fakulteta Univerziteta u Zenici.