Printaj ovu stranu
petak, 03 Januar 2014 05:58

Mališani na zabavi u Sarajevu

Pod pokroviteljstvom potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića, 121 učenik iz Osnovne škole "Ćamil Sijarić“ dobio paketiće na novogodišnjoj zabavi upriličenoj povodom obilježavanja prve godišnjice projekta "Dan radosti“.  

 

-Drago mi je da čujem smijeh ove djece i zbog svega što će ona odnijeti sa sobom kući - istakao je Pudarić na proslavi.  Cilj projekta "Dan radosti“, dodaje Pudarić, bio je obradovati djecu, te omogućiti im dolazak u Sarajevo i da se druže van škole. Važnost projekta vidi u tome što su tokom njegove realizacije u Sarajevo dolazila djeca iz različitih općina te da je današnja proslava pokazala druželjubivost djece neovisno iz koje općine dolaze.  Tokom šest dosadašnjih susreta u okviru projekta, u kojima je učestvovalo više od 1.170-oro djece iz 15 općina Federacije BiH, potpredsjednik Federacije BiH primijetio je odličnu saradnju djece s policajcima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

 

- Na ovaj način stvaramo viši nivo povjerenja između policije i građana, posebno djece. Drago nam je što smo imali priliku učestvovati u ovom projektu, a sličnim aktivnostima ćemo i dalje nastaviti pomagati društvenoj zajednici - rekao je Feni portparol MUPKS-a Irfan Nefić.  Učenicima iz područnih škola Vranduk, Topčić Polje, Vukotići, Šerići, Orahovica, Nemila, Bistrica, Gladovići, Kolići i Kovanići ovo je bila prva posjeta glavnom gradu BiH u okviru koje su  upoznali Baščaršiju te doživjeli odlazak u kino ili pozorište i vožnju tramvajem. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)