Printaj ovu stranu
petak, 20 Decembar 2013 06:10

3P: Uredimo dom po svom

Nevladina organizacija "Pomoć-pravda-posredovanje" (3P) iz Zenice najavila je danas početak realizacije projekata pod nazivom “Uredimo dom po svom!” u okviru kojeg će obnoviti dva društvena doma u mjesnim zajednicama “Babino” i “Lokvine”. Projekt se realizira u okviru dvogodišnjeg programa "All Inclusive" koji je pokrenula Fondacija "Mozaik" iz Sarajeva.

 

-U okviru projekta planiramo ova dva doma opremiti adekvatnom opremom i pomagalima, napraviti dječiji kutak te organizovati razne radionice i kreativne aktivnosti, poput pilatesa i aerobika za žene i djevojke - kazala je Feni predstavnica NVO 3P Ajla Šišić.

 

Navodi da je u planu organiziranje i instruktivne nastave za djecu kojima je potrebna pomoć oko savladavanja gradiva u školi te pedagoškog savjetovališta za socijalno napuštenu djecu. 

 

Vrijednost projekta je oko 13.000 KM, a realizacija prvog dijela će trajati do 15. aprila naredne godine. 

 

Fondacija "Mozaik" je program "All Inclusive“ pokrenula u suradnji s Austrijskom razvojnom agencijom i Light for the World, na koji su konkurirale 103 organizacije širom BiH. 

 

Odabrano je deset organizacija, a NVO 3P je jedina organizacija s područja općine Zenica koja će učestvovati u ovom programu. 

 

Jedan od kriterija Fondacije "Mozaik" jeste da se i sama zajednica mora uključiti i podržati sam projekt, ističu u NVO 3P. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)