Printaj ovu stranu
srijeda, 18 Decembar 2013 14:53

Poljoprivrednici pred Vladom

Pedesetak poljoprivrednika Zeničko-dobojskog kantonu, koliko ih se u 11 sati okupilo ispred zgrade Vlade i Skupštine ZDK kako bi protestirali zbog zaostalih potraživanja iz unazad dvije godine, nakon obraćanja ministra poljoprivrede Bojana Bošnjaka (NSRzB), nešto iza 14 sati napustilo je plato ispred zgrade Vlade.


 
- Ove godine više ne možemo ništa učiniti. Determinisani smo budžetom, jer smo već isplatili planiranih milion KM za uređenje zemljišta. Međutim, možemo svi zajedno učiniti puno da se izmjeni Odluka o raspodjeli sredstava za narednu godinu, kada, i ako bude, usvojen budžet za 2014. Tako da ne bude oštećenih- kaže ministar Bošnjak.

On dodaje i da se nepotrebno stvorila negativna energija, ali da je, već danas, kako su najavili iz udruženja, spreman nastaviti razgovore s njihovom delegacijom. 

- Nismo zadovoljni, ali prihvatamo prijedlog da dogovorom dođemo do rješenja. Održat ćemo i novi sastanak s resornim ministrom, nakon čega ćemo, sa definisanim zaključcima, ići i kod premijera Muniba Husejnagića (SDP). 

Kasnije i pred Skupštinu ZDK, jer se rješenje mora naći. Ljudi moraju dobiti svoj novac- kaže potpredsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK Sedin Biogradlija.


V.B. Avaz

Posljednje od

Povezani članci (by tag)