Printaj ovu stranu
nedjelja, 15 Decembar 2013 02:33

Aktivnosti muftije zeničkog

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović sa saradnicima posjetio je preduzeće “Agroekonomik” d.o.o. Zenica. Tom prilikom muftija se susreo sa gosp. Edinom Beganovićem, vlasnikom i direktorom preduzeća “Agroekonomik”. 

 

Prijemu u preduzeću “Agroekonomik”, između ostalih, prisustvovali su i dekan IPF u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica i vlasnik preduzeća “Koteks” Tešanj h. Muharem Sejdić. Posjeta preduzeću “Agroekonomik” upriličena je povodom stavljanja u funkciju mesdžida u okviru novootvorenog poslovnog objekta ovog preduzeća. 


Gosp. Beganović upoznao je muftiju o stanju u preduzeću i o projektima koje trenutno realiziraju, ističući da preduzeće “Agroekonomik” posluje od 1996. godine u domenu poljoprivredne proizvodnje i trgovine, te da u posljednjih pet godina ovo preduzeće bilježi značajan rast i poslovni rezultat. Muftija zenički gosp. Beganoviću čestitao je na poslovnim uspjesima, zahvalio mu se na pomoći u realiziranju projekata Islamske zajednice, te zaželio uspjeh i u budućem radu. Muftija je gosp. Beganoviću u znak pažnje poklonio levhu.

 

Istog dana, u svom Uredu u Zenici muftija zenički primio je vlasnika preduzeća ‘’Koteks’’ Tešanj h. Muharema Sejdića, koji je muftiji zeničkom čestitao 20. godišnjicu osnivanja Muftijstva zeničkog. Muftija zenički zahvalio se h. Muharemu Sejdiću na saradnji u realiziranju projekata Islamske zajednice.  

Posljednje od

Povezani članci (by tag)