29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 13 Decembar 2013 06:47

Priznanja Filipoviću i Osmanagiću

Forum građana Zenice ovog mjeseca je planirao niz aktivnosti povodom obilježavanja 20. godina postojanja. „DANI FORUMA GRAĐANA ZENICE“ je završna manifestacija obilježavanja 20-te godišnjice FGZ-a. 


U sklopu tih aktivnosti predviđen je obilazak mezara prvog predsjednika Fadila Imamovića, obilazak starih članova Foruma i obilazak spomen-ploče Kulina bana. Također, planirana je izložba u povodu djelovanja Foruma koja će biti priređena u foajeu pozorišta, akcija dobrovoljnog davanja krvi članova Foruma i održavanje svečane akademije, 30. decembra u sali Bosanskog narodnog pozorišta, sa prigodnim programom na kojem će učestvovati i učenici Muzičke škole iz Zenice. Na svečanoj akademiji je planirana dodjela priznanja koja su predviđena po statutu Foruma, a to su Povelja, počasni član, priznanja i zahvalnice za zaslužne građane Zenice. Kako saznajemo, za dobitnike Povelje će biti predloženi Kantonalna bolnica Zenica, sa akcentom na zalaganje ljekara u ratu, pri pomaganju ranjenima u bolnici i na ratištima, te Omladinski hor, koji također obilježava 20. godina svog rada. 

 

Priznanje počasnog člana će dobiti Tarik Filipović i Semir Osmanagić za rad na pozitivnoj promociji i predstavljanju Zenice i Zeničko-dobojskog kantona. Bit će dodijeljena i brojna priznanja i zahvalnice.

 

-Na sjednici Skupštine će se prezentirati projekti koje je Forum građana realizirao ove godine i glavni projekti koji su urađeni tokom svih 20 godina djelovanja. Planirano je i štampanje almanaha sa kratkim opisima svih naših projekata, sa fotografijama, i to će najbolje pokazati obim našeg rada. Forum ima širok spektar djelovanja, u svim segmentima građanskog društva. Od maja, kad je bila zadnja skupština Foruma, napravili smo jednu novinu: formirali smo Savjet, u koji smo izabrali starije i iskusnije članove, te Sekciju mladih, a koji će spojem iskustva i mladosti, svojim idejama i savjetima pomoći da se Forum usmjeri ka onome što mu je osnovni cilj, a to je da djeluje prema potrebama građana. U ovom mjesecu je planirano i da Forum građana napravi svoju web stranicu radi prezentacije svog djelovanja široj javnosti,- rekao nam je Tvrtko Mišanović, predsjednik Foruma građana Zenica.

 

(Naša riječ)