Printaj ovu stranu
srijeda, 11 Decembar 2013 04:41

Ispraćaj za 44 penzionera MUP-a

U Zenici je upriličen svečani ispraćaj za 44 penzionisana zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su penzionisani u toku 2012. i 2013. godine. Tom prilikom, penzionisanim kolegama su se obratili ministar unutrašnjih poslova Rifat Delić i policijski komesar Fahrudin Bečirović koji su ukazali na njihov nesebičan doprinos radu Ministarstva i njegovoj afirmaciji, ne samo na području Zeničko-dobojskog kantona nego na području cijele naše države.  

 

Ministar Rifat Delić se penzionisanim kolegama zahvalio za nesebičan trud i napor koji su tokom svoga radnog vijeka uložili, radeći časno i pošteno svoj posao, brinući se za dosljedno provođenje zakona i štiteći najveće društvene i civilizacijske vrijednosti, a prvenstveno živote i imovinu građana Zeničko-dobojskog kantona. On je istaknuo da penzionisani uposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova, u budućnosti, neće biti zaboravljeni i da im je ovo ministarstvo, u granicama svojih mogućnosti, u slučaju potrebe, spremno ukazati sve vidove pomoći. 

 

Policijski komesar Fahrudin Bečirović je, zahvalivši se penzionisanim kolegama za napore uložene u cilju unaprjeđenja rada Ministarstva unutrašnjih poslova i stvaranja boljih uslova za kvalitetniji i sigurniji život građana Zeničko-dobojskog kantona, istaknuo: „Radeći časno i pošteno svoj posao, brinuli ste se za dosljedno provođenje zakona, štiteći najviše društvene vrijednosti, prvenstveno živote i imovinu naših sugrađana. Vi ste bili odani članovi ovoga kolektiva i dali ste veliki doprinos njegovom razvoju. Na svemu tome želimo vam iskazati veliku zahvalnost i poželjeti svako dobro, dobro zdravlje i sreću vama i vašim porodicama. Takođe, želimo da znate da se vašim odlaskom u penziju ne prekida vaša veza sa ovim ministarstvom i da vam i u narednom periodu stojimo na raspolaganju,u okviru naših mogućnosti, za bilo koju vrstu pomoći.”  Na kraju svečanosti, penzionisanim uposlenicima Ministarstva uručeni su prigodni pokloni. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)