21 Maj 2022
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Decembar 2013 06:09

Vlada odustala od Nacrta budžeta

Sa dnevnog reda sjednice Skupštine Zeničko dobojskog kantona skinut je Nacrt budžeta za 2014. godinu,kao i Nacrt Zakona o izvršavanju budžeta. Kako je obrazložio premijer, Munib Husejnagić, razlog povlačenja ovog dokumenta je potreba dodatnog usaglašavanja između političkih stranaka koje čine skupštinsku većinu.

 

Primjedbe na Nacrt budžeta,prije svih imali su u Klubu Saveza za bolju ubudućnost, koji inače pruža podršku manjinskoj vladi koju predvodi SDP. Nacrt je inače,predviđao budžet od blizu 300 miliona KM što je povećanje za oko 50 miliona maraka. Premijer Husejnagić je naveo, da će u narednih desetak dana uslijediti dodatne konsultacije ,te da bi do kraja kalendarske 2013. godine ,ipak mogao biti usvojen tekst prijedloga budžeta za iduću godinu

 

Skupština je prihvatila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim priznanjima ZDK,te po skraćenom postupku Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Javnoj ustanovi Univerzitet u Zenici, koje je inicirao zastupnik SDP-a,Senaid Begić. Kasno popodne na razmatranju je bio Prijedlog Zakona o socijalno-neprofitnom stanovanju ZDK, te Inicijativa Općinskog vijeća Kakanj za donošenje Zakona o dopuni Zakona o komunalnim djelatnostima.                

 

(Šerif B. rtvze)