28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 01 Oktobar 2013 07:40

Danas kreće popis

Na području Zenice u utorak ujutro na teren izlazi 519 popisivača, čiji će rad nadgledati 71 instruktor, potvrdio je  Selver Keleštura, sekretar Općine i predsjednik Općinske popisne komisije u jednoj od najvećih općina BiH.

 

- Zenica je "podijeljena» na 737 popisnih krugova i dan prije popisa (jučer, ponedjeljak) možemo reći da je sve spremno da popis protekne u najboljem redu. Pozivamo građane da pomognu da ovaj zajednički posao prođe u najboljem redu, kazao nam je Keleštura. U odabiru kandidata za instruktore i popisivače, u proceduri odabira odustalo je njih sedamdesetak, da bi u fazi obuke i uoči podjele popisnog materijala odustalo još 15-20 popisivača.

 

- Odustajanja nisu poremetila planove, jer smo angažovali rezerve i naredne po bodovima sa rang liste po kriterijima federalnog Zavoda. U Zenici nema problema sa brojem popisivača i instruktora, materijalima i ostalim. Stekli su se svi uvjeti da popis protekne uredno, smatra Keleštura. Izvršena je raspodjela popisnog materijala, koji su zadužili popisivači, a iz općinske Popisne komisije napominju Zeničane da će u periodu od 8 do 21 sat sve informacije i nedoumice moći riješiti putem telefonskih brojeva komisije 248 793 i 401 940.