20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Avgust 2013 15:14

Vratili pacijenta sa moždanim?

Dežurni ljekar Odjela neurologije u Kantonalnoj bolnici Zenica Miloš Kuzmanović prije nekoliko dana odbio je pružiti ljekarsku pomoć pacijentu iz Visokog Đemilu Sejdiću (60), koji je iz Doma zdravlja Visoko vozilom Hitne pomoći dovezen sa simptomima moždanog udara, tvrdi Đemilova supruga Mirsada. 

 

- Moj suprug prije sedam dana doživio je moždani udar. Bez svijesti smo ga odvezli u Dom zdravlja Visoko. Odmah su ga sanitetskim vozilom prebacili za Zenicu, ali tamo mu je bilo uskraćeno liječenje - kaže Mirsada. Po dolasku na Odjel neurologije u Zenici, dr. Kuzmanović, kako tvrdi Mirsada, odbio je  pregledati njenog supruga. Samo je, kako kaže, konstatirao da pacijent nema svježeg neurološkog nalaza te da ga ne želi pregledati i zadržati u bolnici. 

 

- Prokomentirao je da Hitna služba Visokog stalno upućuje pacijente u Zenicu te da mom Đemilu nije ništa. Rekao nam je da se vratimo u Dom zdravlja Visoko i da mu tamo trebaju dati infuziju. Đemil je do Visokog mogao umrijeti - tvrdi Mirsada.  Dodala je da je te noći nakon što je vraćen iz Zenice, kao hitan slučaj prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje još leži na Odjelu neurologije, u vrlo teškom stanju. 

 

Kontaktirali smo i Kantonalnu bolnicu Zenica. Prozvani ljekar nije mogao komentirati slučaj, jer se nalazi na godišnjem odmoru. Iz Pres-službe bolnice kazali su nam da sve žalbe, zahtjeve i primjedbe uz materijalne dokaze i svjedoke provjeravaju. 

 

- U konkretnom slučaju, bez prethodnog provjeravanja iznesenih navoda u priloženom aktu nismo u mogućnosti iznijeti stav - kazali su iz bolnice. (Avaz)