Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 05 Avgust 2013 22:54

Premijer u posjeti rudarima

Poslije nesreće koja se dogodila sinoć (4.8.2013.g.)  iza 21 sat u Rudniku mrkog uglja Zenica, u pogonu Stara jama kada  je poginuo  rudar  Almedin Smriko (31), a četvero njegovih kolega povrijeđeno, danas prijepodne  su Munib Husejnagić, premijer Zeničko-dobojskog kantona i Senka Balorda, ministrica zdravstva u Vladi ZDK, posjetili dvojicu teško povrijeđenih rudara Binezudina Nukića i Asmira Šahtana koji se nalaze na odjelu traumatologije Kantonalne bolnice Zenica.

 

Direktor KB Zenica Abdulah Granić je upoznao premijera i ministricu sa zdravstvenim stanjem povrijeđenih rudara koji su zbrinuti i stabilni. Jutros su iz bolnice otpušteni na kućnu njegu dvojica lakše povrijeđenih rudara u nesreći -  Admir Mujezinović i Salko Dilaver. Husejnagić i Balorda su razgovarali sa rudarima i poželjeli im brzo ozdravljenje.


Prije posjete nastradalim rudarima premijer Husejnagić je razgovarao sa članovima uprave Rudnika Zenica, Esadom Čivićem, direktorom i pomoćnikom Draganom Peranovićem . Oni su upoznali premijera sa tokom utvrđivanja uzroka ove nesreće koja se desila u Staroj jami zeničkog ugljenokopa. Nalaz rudarskog inspektora još nije bio gotov.

 

Press služba ZDKa

Posljednje od

Povezani članci (by tag)