Printaj ovu stranu
nedjelja, 14 Juli 2013 07:38

Potvrđena optužnica zbog ubistva

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Zenica potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Zeničko - dobojskog kantona kojom je Amel Marušić (31) optužen da je 23. aprila u centru Kaknja na ulici usmrtio svoju, dvije godine mlađu, suprugu Nasihu Marušić.

Obzirom na kvalifikaciju ovog teškog ubistva, za ovo nedjelo je zakonom predviđena kazna zatvora od deset do četrdeset godina. Stravično ubistvo se dogodilo 23. aprila u 10,30 sati u Ulici 311. lahke brigade, naočigled brojnih prolaznika. Amel je automobilom prvo udario i oborio suprugu i punicu Hajriju Šehić, a onda istrčao iz automobila i došao do Nasihe, te je usmrtio sa nekoliko udaraca nožem u predjelu grudnog koša i vrata. Obdukcijom je utvrđeno da je bukvalno zaklao nožem, te da je glava ubijene bukvalno odvojena od tijela. Ubica je potom mobitelom pozvao policiju da ih obavijesti šta je učinio, sačekao patrolu koja je prva došla i predao se.

Nasihina majka Hajrija zadobila je povrede lakta i nadlaktice, prilikom bezuspješnih pokušaja da spriječi zeta u namjeri. Amel i Nasiha bili su šest godina u braku iz kojeg  imaju petogodišnjeg sina. Odlučili su se razvesti dva mjeseca prije, a Nasiha je napustila njihov dom u Dumancima kod Kaknja i sa sinom preselila kod svoje majke. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)