29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Juli 2013 00:36

Jubilej Udruženja gluhih i nagluhih

U prostorijama Udruženja gluhih i nagluhih Zenica je održana manifestacija povodom 50 godina postojanja udruženja. Upriličena je svečanost na kojoj su dodijeljene zahvalnice svim sekretarima koji su pomogli u radu udruženja, svim donatorima i predstavnicima Općine Zenica.

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

U proteklih 50 godina članovi udruženja su bili aktivni u svim društvenim sferama života kao što su sportske i kulturne ktivnosti. Ono što gluhe i nagluhe osobe trenutno trebaju su tumač znakovnog jezika, pravo na jednako obrazovanje kao i  pravo na posao.  Važno je spomenuti da udruženje nije prekidalo svoje djelovanje tokom ovih 50 godina.

 

Na godišnjici su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Zenica gosp. Nebojša Nikolić , pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti gosp. Zijad Softić i doktorica Aiša Hadžihalilović.

 

„Općina će biti podrška udruženju kao što je i do sada bila te će nastojati oživjeti aktivnosti koje je udruženje provodilo prethodnih godina, kao što su sport, folklor i izleti“, rekao je gosp. Zijad Softić

 

Udruženje u budućnosti planira organizovati kurseve znakovnog jezika za studente i sve zainteresovane kako bi što više ljudi bili u mogućnosti da komunicira sa gluhim licima. Znakovni jezik je jezik kao i svi drugi i ukoliko ga naučite, stekli ste je jedno bogatstvo. 

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU