Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 08 Juli 2013 01:32

Sastanak policijskog Štaba

U prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak Operativnog Štaba, formiranog na nivou Uprave policije po zavedenoj akciji „Srebrenica 2013“, u čijem sastavu su rukovodni policijski službenici organizacionih jedinica. 

 

Na održanom sastanku su konkretizovane i utvrđene obaveze i zadaci svih članova, u cilju organizovanja i realizacije zadataka koji se tiču obezbjeđenja svih građana koji odlaze u Srebrenicu, kao i poduzimanja drugih mjera i radnji na obezbjeđenju svih aktivnosti predviđenih za 11.07.2013. godine. Takođe je na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona donesen Plan mjera i radnji po zavedenoj akciji FMUP-a „Srebrenica 2013“, u povodu obilježavanja 18-godišnjice genocida u Srebrenici i ukopa identificiranih žrtava Srebreničke tragedije.

 

U nastavku je razgovarano o svim drugim aspektima i obavezama iz donesenog Plana, prvenstveno u kontekstu planiranja i organizovanja osiguranja konvoja koji će dana 09.07.2013. godine krenuti ispred JP „Gradska groblja“ u Visokom, kao i mjera saobraćajnog osiguranja trase kretanja, te drugih utvrđenih zadataka.

 

Pored pružanja stručne pomoći svim policijskim jedinicama i timovima, formirani Štab će svakodnevno vršiti nadzor nad poduzetim aktivnostima i realiziranim mjerama i zadacima, u cilju stvaranja svih uslova za bezbjedno kretanje svih građana kao i konvoja sa tijelima žrtava genocida.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)