Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 17 Juni 2013 16:33

Plevljak razriješen dužnosti

Skupština Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je, na inicijativu SDP-a, većinom glasova razriješila dužnosti Fikreta Plevljaka, dosadašnjeg kantonalnog premijera

 

 

 "Želim da budem dio rješenja, koja će dovesti do boljitka za građane Zeničko-dobojskog kantona. Želim da vjerujem da će ova vlada raditi u interesu građana Kantona, iako u drugom personalnom rješenju. Svojom voljom odstupam sa pozicije premijera Zeničko-dobojskog kantona, u potpunosti poštujući odluke Skupštine",  rekao je u posljednjem obraćanju zastupnicima u funkciji premijera Fikret Plevljak. 

 

Nakon ovog čina, uslijediće imenovanje novog premijera, koje bi, prema dosadašnjim najavama, trebao da bude Munib Husejinagić iz SDP-a.  Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a ZDK Mirsad Mešić ranije je izjavio da će tri upražnjene pozicije ministara SBB-a biti popunjene nakon pregovora sa koalicionim partnerima, Narodnom strankom Radom za boljitak i HDZ-om BiH.  SDP Zenica je, osim premijera Plevljaka, inicirao i smjenu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Raifa Seferovića.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)