Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 10 Juni 2013 09:44

Propada stadion Papirna

Prolazeći, primijetim da su odvaljena vrata rukometnog stadiona "Papirna", gdje je 50-tak godina bio inkubator zeničkog rukometa, navodi komentator na FB stranici Zenica-stare slike i pričice.  

 

I nastavlja... Ovdje su se održavale i brojne druge manifestacije: izbor mis ljeza, mis plaže, boks mečevi, turniri u malom nogometu, uvježbavale vježbe za sletove i šta sve ne. 

Stadion je izgrađen daleke 1948. godine. Sve do 1958.- godine su bile montažne tribine, na suprotnoj strani od ovih betonskih, koje se vide na slici. Klupske prostorije i svlačionice su izgrađene 1963. godine, a do tada su korištene prostorije DTV Partizan.  Žalosno je vidjeti ovo stanje. Možda bi se mogao urediti teren za klizalište zimi, a ljeti za koturanje i slične aktivnosti, pa čak i da se presvuče vještačkom travom i stavi na raspolaganje za igranje sve popularnijeg malog fudbala. Naime, sve raspoložive sale i igrališta malog fudbala su u Zenici prebukirani i teško se dobije termin, pa bi ovaj teren pomogao u rasterećenju postojećih, naravno da se dograde porušene svlačionice i mokri čvorovi.


foto: FB


papirnaze2

Posljednje od

Povezani članci (by tag)