23 Oktobar 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 April 2013 15:26

Muftija primio načelnika

 

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je načelnika Općine Zenica gosp. Husejina Smajlovića. Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su i glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr.  Jakub ef. Salkica i gosp. Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenice.

 

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za početak izgradnje džamije u Novoj Zenici, rekonstrukciji krova i fasade na zgradi Muftijstva zeničkog, proširenju trotoara uz harem Sejmenske džamije, o pripremama za održavanje i terminu Vjersko-kulturne manifestacije „Lastavica 2013.“, kao i o drugim infrastrukturnim projektima Islamske zajednice na području Općine Zenica.

 

Također, muftija zenički obavijestio je načelnika o projektu izdavanja „Izabranih djela Muhameda Seida Serdarevića“. Za svaki od izloženih projekata muftija zenički predložio je konkretna rješenja, a iskazana je puna spremnost načelnika da Općina Zenica u okviru svojih nadležnosti zahtjeve Muftijstva zeničkog i Medžlisa IZ Zenica riješi u skorije vrijeme.


Rijaset IZ BiH