18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 30 Mart 2013 01:05

Čelnici MUP-a u Vladi ZDK

 

Predstavnici Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguravanju nogometne utakmice BiH- Grčka, policijski komesar Fahrudin Bečirović, načelnik uniformirane policije MUP-a ZDK Semir Šut, komandir Jedinice za podršku MUP-a ZDK Senaid Hasić, načelnik PU I Admir Gazić, komandir PS Centar Marko Šakić i šef Odsjeka krim policije PU I Sead Bolić bili su gosti premijera Fikreta Plevljaka i ministra Rifata Delića, u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona.

-Ova ekipa je, i u prethodnom periodu, pokazala da može organizirati utamice, u nadležnom segmentu, po najvišim standardima. Bio sam prisutan kada je delegat FIFE dao najbolje ocjene za sigurnosni aspekt utakmice, a pohvale su stigle i od Nogometnog saveza BiH. U Zenici nije bilo nikakvih situacija koje su mogle dovesti do narušavanja javnog reda i mira, a sve to zahvaljujući, prije svega, našoj policiji. Moramo znati da je veoma bitno angažiranje policijskih snaga i prije održavanja nogometnog susreta, a naročito poslije, istakao je ministar Delić.

 

Po riječima komesara Bečirovića, tokom priprema i održavanja utakmice BiH-Grčka, bili su angažirane i Jedinice za podršku Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona, Posavskog kantona, Unsko-sanskog kantona i Federalne uprave policije.

 

-To je brojalo oko 200 pripadnika policije- specijalaca koji su nam pomogli da osiguramo utakmicu na najbolji način. Angažirali smo oko 550 ljudi jer smo ocijenili da se moramo maksimalno angažirati kako bismo, danas, imali ovakve rezultate. Tog dana, sa stadiona Bilino Polje, u cijeli svijet je poslana najljepša slika. Hvala Vama što nas podržavate, što imate razumijevanja prema nama i što ste nas ugostili, kazao je komesar Bečirović.

 

Premijer Plevljak čestitao je svim policijskim službenicima MUP-a ZDK koji su učestvovali u koordinaciji i usmjeravanju aktivnosti na osiguravanju nogometne utakmice Bosne i Hercegovine protiv Grčke.

 

-Zaista vam čestitam na visokom nivou profesionalnosti koju pokazujete svaki puta, na svakom događaju, na kojem ste angažirani. To je dobra referenca naših policijskih snaga, ali i Zeničko-dobojskog kantona. Naš zadatak je da nastavimo raditi u pravcu osiguravanja zavidnih uvjeta rada policije u Zeničko-dobojskom kantonu, istakao je premijer Plevljak.

Pres služba ZDK.

 

Pročitano 30 puta