Printaj ovu stranu
utorak, 26 Mart 2013 11:43

Amina doputovala u Istanbul

 

Devetogodišnja Zeničanka  Amina Dilaver stigla je jučer u Istanbul, a danas treba biti primljena u kliniku Ačibadem, gdje joj turski ljekari trebaju izvršiti komplikovanu operaciju krvnih sudova u glavi. Uz Zeničane i građane BiH koji su pomogli njen odlazak na operaciju, njen boravak i operaciju su finansirale i turske vlasti, prije svih zamjenik premijera Republike Turske Bulent Arinč, koji je upoznao u Zenici porodicu Dilaver.

 

Danas (utorak) trebamo biti smješteni u kliniku, te da budu obavljeni svi potrebni nalazi i procjena operacije, kazala nam je Aminina majka Sanela.

 

Ona i otac Mirnes posebno su bili presretni, jer su uz pomoć Zeničanina reprezentativca BiH Avdiju Vršajevića ispunili kćerki životnu želju – upoznala je Edina Džeku, ali i ostale reprezentativce BiH, sa kojima se upoznala u hotelu u kojem su bili smješteni pred početak utakmice protiv Grčke.

 

- Amina je presretna, samo ponavlja da je upoznala Džeku i da je sretna. To nam je cijelo vrijeme u avionu govorila, te ovdje u Istanbulu, kaže Aminina majka. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)