Printaj ovu stranu
petak, 18 Januar 2013 06:12

Popis odgođen za oktobar

 

Vijeće ministara BiH razmotrilo je dopunjeno Izvješće o pripremama za popis stanovništva, kućanstava i stanova u BiH 2013. i zadužilo Agenciju za statistiku da Vijeću ministara BiH za narednu sjednicu dostavi nacrt zakona o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u BiH 2013. godine, kojim će se uvažiti preporuke Međunarodne promatračke misije o pomjeranju održavanja popisa za šest mjeseci.

 

Vijeće ministara BiH odredilo je ministra komunikacija i prometa Damira Hadžića da bude veza između Vijeća ministara BiH i Agencije na koordinaciji svih aktivnosti u svezi s pripremama popisa stanovništva, kućanstava i stanova u 2013. godini.

 

Zadužena je Agencija za statistiku da pripremi i Vijeću ministara dostavi akcioni plan s tačno utvđenim rokovima i nosiocima aktivnosti u svezi s pripremom popisa.

 

Na sjednici je naglašena potreba rješavanja otvorenih pitanja koja se odnose na neusuglašenost pravnih propisa, neutvrđenost entitetske linije, nepostojanje jedinstvenog registra prostornih jedinica i određene probleme u svezi s planiranjem sredstava u statističkim institucijama potrebnim za financiranje troškova popisa.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)