Printaj ovu stranu
utorak, 01 Januar 2013 09:00

AHI: Akcija pomoći Sirijcima

Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja (AHI), u skladu sa svojim primarnim ciljem pomaganja ljudi u nevolji, odlučilo je da se priključi akciji koju je pokrenulo Udruženje "Solidarnost" iz Bihaća. Naime, pomenuto Udruženje u saradnji sa partnerskom organizacijom iz Turske, IHH-a, pokrenulo je humanitarnu akciju za narod Sirije, pod nazivom "Razumijemo vašu patnju i bol", s obzirom na jako loše uvjete u kojima borave u ovim hladnim danima. Akcija našeg Udruženja prije svega podrazumijeva sakupljanje novca za pomoć sirijskim izbjegličkim porodicama koje trenutno borave u izbjegličkim kampovima u vidu šatorskih naselja.

 

Osim toga, trenutno je aktuelna akcija pronalaska kamiona ili kombija koji bi u svojstvu humanitarnog konvoja dopremimo prikupljena sredstva sirijskim izbjeglicama. Ukoliko se ova faza projekta izrealizuje, odnosno pronađe kamion i vozač koji bi dobrovoljno odvukli prikupljena sredstva sirijskim izbjeglicama koji se trenutno nalaze u izbjegličkom kampu u Turskoj, uslijedila bi realizacija sljedeće faze projekta odnosno prikupljanja odjevnih predmeta, obuće, deka, šatora, grijalica, hrane i sl..

 

Udruženje AHI poziva sve građane dobre volje da pomognu narod u nevolji i za ovu akciju doniraju novčana sredstva onoliko koliko su u mogućnosti. Više informacija o ovoj akciji i načinima kako možete doprinijeti uspješnosti iste možete dobiti na broj telefona 061 403 744, stranicama Udruženja "Solidarnost", Udruženja "AHI" ( www.ngoahi.org ), na facebook grupi Udruženja građana za afirmaciju humanih ideja (AHI), a također se o navedenom možete informisati i putem maila Udruženja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Osim toga, svoje donacije možete uplatiti i na žiroračune Udruženja:

 

SPARKASSE bank: 1990 5200 4811 5780, BBI banka: 1418 0100 0936 8898 sa naznakom "Za pomoć sirijskim izbjeglicama".

 

Također, pozivamo Vas da ukoliko posjedujete kamion ili kombi koji odgovara međunarodnim standardima, da isti ustupite na nekoliko dana da se roba koja bude prikupljena u pomenutoj akciji dopremi do sirijskih izbjeglica. Više detalja o Udruženju "Solidarnost" i ovoj  akciji, te o pouzdanosti i transparenstnosti svih njihovih ostalih akcija možete da vidite na sljedećim linkovima: 

 

http://solidarnost-bosnia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=602%3Ahumanitarni-konvoj-za-siriju-razumijemo-vau-patnju-i-bol&catid=50%3Atrenutni-projekti&Itemid=136

 

 S obzirom na patnje kroz koje trenutno prolaze, namjera nam je pokazati solidarnost, podršku sirijskom narodom, te animirati našu javnost na učešće u ovoj plemenitoj akciji i spremnost da pokaže svaki oblik podrške tom sada nemoćnom  narodu, jer su mnogi od njih bili uz naš narod kada je prolazio kroz iste patnje.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem odzivu.

 

S poštovanjem, UG "AHI"

Posljednje od

Povezani članci (by tag)