Printaj ovu stranu
utorak, 25 Decembar 2012 05:15

Čestitka Protestantske crkve

 

 

Poštovani, povodom nastupajućeg Božića, Biblijska Protestantska Crkva iz Zenice želi srećan Božić svim Vašim uposlenicima koji ga obilježavaju po Gregorijanskom kalendaru. Svako dobro i mir Božji, 

 

Božić – praznik kojim proslavljamo rođenje Mesije, Sina Božjega, u ovaj svijet.  Praznik koji govori o ljubavi, miru, radosti, blagostanju. Ipak, svjesni smo da je danas sve manje ljubavi, mira, radosti i blagostanja, a sve više onoga što je suprotno tome, kao i da se sve ovo gore nabrojano pojavi kao jedan kratki sunčev bljesak, ali vrlo brzo iščezne kada se i sam praznik završi. A onda nam ostaju dani u kojima, na žalost, vrlo brzo zaboravimo da nas naš život vjere u Gospoda Isusa poziva da i dalje živimo po onim istim načelima kao u dane praznika.

 

U cijelom svijetu, crkve će danas i sutra biti dupke pune. Dijeliće se pokloni, pjevaće se pjesme hvale Gospodu, posjećivaće se porodice i bližnji, nahraniće se gladni. A poslje? Pa poslje ćemo se vratiti onim „normalnim“ standardima života koje upražnjavamo u većem dijelu godine. Zato se zapitajmo, braćo i sestre, dragi prijatelji: Zašto slavimo Božić? Šta Božić zaista predstavlja svakome od nas? Ako smo iskreni vjernici, onda ćemo shvatiti da je Božić pitanje reformacije ljudskog srca i karaktera i da naš život vjere trebamo pokazivati svaki dan, a ne samo danas i sutra. Zato, neka ovi dani budu prekretnica u vašim životima za jedno bolje sutra.

 

Svim vjernicima, koji po Gregorijanskom kalendaru slave rođenje Sina Božjega, želimo srećan Božić!

 

Pastor Biblijske Protestantske Crkve

Dario Kapin

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)