Printaj ovu stranu
utorak, 20 Novembar 2012 08:25

Rad studenata u Njemačkoj

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Centralnim uredom za posredovanje u međunarodnom i stručnom zapošljavanju (ZAV) Savezne agencije za rad SR Njemačke, raspisala je Javni poziv studentima da apliciraju za program ferijalnog rada u SR Njemačkoj u 2013. godini. U 2013. godini odobrena je kvota za 200 studenata iz BiH, a, kao i do sada, pravo apliciranja imaju redovni studenti između 18 i 35 godina starosti, koji nisu upisani u završne godine svojih fakulteta, koji odlično ili vrlo dobro poznaju njemački jezik i koji su spremni da rade bilo gdje u Njemačkoj.

 

Zainteresirani studenti se, prema sjedištu univerziteta, mogu prijaviti putem pripadajućih kantonalnih službi za zapošljavanje, pripadajućih filijala Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH ili direktno u Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

 

Moguće prijave i direktno preko partnerskog ureda ZAV-a u Bosni i Hercegovini: Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, ul. Đoke Mazalića 3, 71000 Sarajevo. Kontakt osobe su Merima Planinčić (e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., tel.: 033-560-354) i Spomenka Došenović (e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., tel.: 033-550-295)

 

Studenti se mogu prijavljivati do 7. decembra ove godine, nakon čega će biti pozvani na testiranje iz poznavanja njemačkog jezika, koje će biti obavljeno u drugoj polovini decembra ove godine u prostorijama Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)