Printaj ovu stranu
nedjelja, 16 Septembar 2012 00:48

Vojvođani u posjeti ZDK

U posjeti ZDK predstavnici AP Vojvodina - Premijer Plevljak ugostio je pokrajinskog sekretara za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislava Bugarskog i Gorana Vasića, generalnog direktora Novosadskog sajma sa saradnicima u sjedištu Zeničko- dobojskog kantona.


Tokom susreta razgovaralo se o provedbi Sporazuma o saradnji, potpisanog prije sedam godina između Vojvodine i ZDK, sa akcentom na uspostavljanje privredne saradnje. Navedeno je nekoliko oblasti, kao što su privreda, kultura, obrazovanje, u kojima Zeničko- dobojski kanton i AP Vojvodina mogu razviti saradnju i razmijeniti iskustva.


Gosti iz Vojvodine su uputili poziv premijeru Plevljaku da se Zeničko- dobojski kanton predstavi 23. i 24. oktobra na Dunavskom biznis forumu. Krajem ovog mjeseca u Novom Sadu se otvaraju i sajmovi ribolova i turizma što je, također, navedeno kao mogućnost predstavljanja turističkih potencijala Zeničko- dobojskog kantona.


- Mi ćemo pronaći oblik da, prije svega, aktueliziramo Sporazum o saradnji, a potom i uvežemo sve dodirne tačke našeg kantona i Vojvodine. Pored privredne saradnje koja je egzistirala i prije dvadeset godina, možemo mnogo uraditi i na razmjeni studenata, predstavljanju turističkih potencijala. Vi ste dobrodošli u Zeničko- dobojski kanton, istakao je premijer Plevljak.


Pres služba ZDK

Posljednje od

Povezani članci (by tag)