Printaj ovu stranu
srijeda, 05 Septembar 2012 07:05

Predstavljamo: vrtić ALEM

“SVI MI ŽIVIMO POD ISTIM NEBOM, ALI NEMAMO ISTI HORIZONT” - K.H.J.Adenauer- moto je vrtića ALEM i naša maksima.. Privatna Predškolska ustanova „ALEM” ,već desetu godinu obavlja djelatnost vaspitanja i obrazovanja djece. Počeli smo sa radom 2001 godine dok je ustanova 2002. godine među prvima registrirana od strane nadležnog kantonalnog ministarstva obrazovanja kao privatna odgojna ustanova, što je dokaz kvaliteta našeg rada. Preko 600 djece uzrasta od 2 do 6 godina do sada su bili korisnici naših usluga. U vrtiću „ALEM” trenutno postoje tri vaspitne grupe : JASLENA,SREDNJA I STARIJA.


Kroz igru, pjesmu, razne kreativne radionice mališani stiču nova znanja u raznim oblastima predviđenim planom i programom Ustanove. Predškolska ustanova „Alem” takođe organizuje razne radionice, brojne izlete, posjete pozorištu, zoo vrtu, muzejima, teniskim terenima, parkovima, obližnjem Kamberović polju , kao i gostovanja glumaca, pjesnika, animatora. Dva puta godišnje organizujemo predstave u kojima učestvuju djeca. 


Posjete izleti, predstave, maskenbali se često organizuju s ciljem razvijanja kreativnosti i sticanja novih znanja na očigledan način. Idemo i na planine, školu plivanja, jahanja, informatiku, engleski, u posjete svim kulturnim ustanovama u gradu, a nama u posjetu svakog mjeseca dolazi neki zanatlija, tu su i nastupi, takmičenja, sekcije (folklor, recitacije, gluma, crtanje)....., čak smo išli i na željezničku stanicu i ulazili u vozove, a ove godine planiramo i u avione... 


Starija odgojna grupa je prošla sve društvene i privatne institucije: bolnicu, poštu, općinu, banku, privatna preduzeća. U sklopu vrtića djeca imaju dva puta sedmično engleski jezik, za svu djecu koja pokažu interes i afinitet za strani jezik. Djeca predškolskog uzrasta u toku vrtičke godine tri mjeseca pohađaju pripremu za školu, kada ih pokušavamo pripremiti za školske obaveze koje ih očekuju.

 

U sklopu Vrtića „ALEM” nalazi se i fiskulturna sala opremljena mobilijarom za tjelesni odgoj. Ishrana u našem vrtiću je zdrava i prilagođena uzrastu djece. Ovako izgleda dnevni program : prijem, jutarnja fiskultura, doručak, igranje, sedmični izlazak u šetnju/engleski jezik, fakultativne sekcije cca 40 min., odmaranje, ručak, pripreme za spavanje,a igranje 30 min. u igraoni , užina, pripreme za odlazak kući. 


Početak nove školske godine u Dječijem vrtiću počinje u septembru, formiranje grupa i upis nove djece u vrtić traje tokom cijele godine. Upis u Malu školicu traje do marta mjeseca i eventualno tokom marta ako broj ne bude upotpunjen, a školica traje od aprila do jula tekuće godine. Boravak u našem Vrtiću „ALEM” može biti poludnevan 4 sata ili cijelodnevan 6 ili 8 sati.

Svi zainteresovani roditelji mogu svoju djecu upisati u vrtić već u toku ljeta tj za vrijeme godišnjih odmora kako bi na vrijeme sebi osigurali mjesto u vrtiću ili školici


Za detaljnije informacije, obratite se našoj ustanovi na broj tel.032 402 677 ili na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.">
Za djecu koja se prvi put upisuju u vrtić obavezno je da donesu sa sobom ljekarsko uvjerenje. Dođite i uvjerite se zašto smo najbolji.Naše ljubazno osoblje će naći rješenje za Vas i Vašu djecu. Vaš Vrtić „Alem” !

Posljednje od

Povezani članci (by tag)