Printaj ovu stranu
utorak, 28 Avgust 2012 13:48

Protestvovale radnice Borca

Grupa od oko 30 bivših radnika konfekcije "Borac" u Zenici danas se pred zgradom Općine Zenica okupila na mirnim protestima. Kako su naglasili okupljeni radnici, "bivši radnici zeničkog 'Borca' u stečaju, na ovaj način žele upozoriti na nezakonitu privatizaciju imovine preduzeća."
"Nezakonito je prodano zemljište na kojem je izgrađena fabrika konfekcije u Raspotočju. Vijeće Općine Zenica, nikada nije prenijelo vlasništvo nad prodanim zemljištem na kupca, 'Robot komerc', a to je po zakonu, bilo neophodno", rekla je predstavnica radnika "Borca" Ifeta Hajdarević.

 

U maju ove godine, u 16. pokušaju, prodana je imovina "Borca" u Zenici, nad kojim je 2009. godine proglašen stečaj.  Od ostvarenog iznosa, milion i 51.000 KM, nisu izmirene obaveze prema 200 bivših radnika.  Prva ponuđena cijena bila je 4,5 miliona KM, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Predstavnici "Borca", planiraju se susresti sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Fikretom Plevljakom.  Najavljuju i proteste pred sjedištem Federalne vlade u Sarajevu

Posljednje od

Povezani članci (by tag)