Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 27 Avgust 2012 14:37

Izvještaj CZ: požari, nevrijeme..

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem: Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije i pomoć građanima Kantona. Evidentirano je 29 poziva građana, koji izražavaju negodovanje, zbog ispuštanja dimova i plinova iz pogona „Arcelor Mittala“ u Zenici. 

 

 

Na području Kantona saobraćaj se na svim putnim pravcima odvija bez većih poteškoća osim na dionicama sa aktuelnim radovima. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Na području Kantona javni red i mir narušen je u 18 slučaja i zabilježeno je 18 saobraćajnih nezgoda.

Snabdijevanje električnom energijom na području Kantona je uredno. Na području Kantona snabdijevanje vodom je uredno, osim na području općina Maglaj, Zavidovići i Tešanj, gdje je uvedena redukcija isporuke vode u noćnim satima.  Vodostaj rijeka na području Kantona je ispod normalnog


Zenički vatrogasci nastavljaju gašenje šumskog požara na području Dusine – Lašva, i na području Janjičkog vrha. Vatrogasci pored učestvovanja u aktivnom gašenju požara vrše dovoz vode za gašenje i dostavljene su naprtnjače koje se koriste za gašenje požara. U gašenju pored vatrogasaca učestvuju pripadnici ŠPD-a i DVD-a.  Ugasili su požar trave i niskog rastinja na putu M-17, ugašen je šumski požar u naselju Vardište i intervenisali su na području Putovića gdje je usljed sinošnjeg nevremena došlo do urušavanja barake usljed čega je nekoliko lica zadobilo povrede.

 

Trenutno naoblačenje nije donijelo kišne padavine.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)