28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Juli 2012 12:35

FOM SDP: pluća grada

U proteklih godinu dana općinske vlasti su odobrile sječu više od 200 stabala u urbanom dijelu grada u sklopu radova na izgradnji GGM-a. Iako je obećano da će se za svako posječeno stablo posaditi dodatna tri, do realizacije tih obećanja još nije došlo.

 

Akcijom pod nazivom „Sačuvajmo pluća grada“, željeli smo ukazati na nekontrolisanu sječu stabala i činjenicu da u Zenici kao jednom od najzagađenijih gradova Evrope, drveće pored estetskog ima i ekološki značaj. Saditi drveće nakon završetka radova te čekati  godinama da sadnice dostignu svoj puni kapacitet, a do tada Zenicu ostaviti bez velikog dijela stabala, nesumnjivo će  imati ozbiljne posljedice po eko sistem grada.

 

 

 

Tim povodom su mladi SDP-a, predvođeni kandidatom za Načelnika Općine Zenica Munibom Husejnagićem, sinoć u  Sarajevskoj ulici pored svakog posječenog stabla simbolično zapalili svijeću i na taj način skrenuli pažnju na ovaj veliki propust Općinskih vlasti.
Ovim putem još jednom podsjećamo odgovorne, da su dužni ispuniti svoje obećanje da će se za svako posječeno stablo posaditi dodatna tri i to u onim naseljima u kojima su ta stabla posječena.

 

FOM SDP BiH Zenica