Printaj ovu stranu
subota, 31 Mart 2012 23:07

Čeliku bod u Zavidovićima Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rkcel1Iako su rukometaši Čelika večeras gubili na poluvremenu od domaće Krivaje, smogli su snage u paklenoj atmosferi zavidovićke dvorane da dođu do neriješenog rezultata. Više o rezultatima u nastavku..

Premijer liga BiH za rukometaše
ČELIK (SAMO) NERIJEŠENO U ZAVIDOVIĆIMA
RK ,,KRIVAJA'' – RK ,,ČELIK'' 32:32 (19:16)

Utakmica igrana u Gradskoj dvorani u Zavidovima. Gledalaca oko 300. Sudije: Mladen Dragićević – Vladimir Križanec (Doboj-Banja Luka). Delegat: Alija Hasić (Tuzla). Isključenja: ,,Krivaja'' 6 minuta, ,,,Čelik'' 6 minuta. Sedmerci: za ,,Kri-vaju'' 4 (realizovana 3), za ,,Čelik'' 3 (realizovana 2).

RK ,,KRIVAJA'': Hadžihasić, Selimbegović, Čamdžić (3), Bašić (4), Avdić (3), Abdu-rahmanović, Taletović, Amir Alić (8), Omerović (5), Đerzić, Nedžad Alić , Zvekić (5), Huskić, Purić (4).
RK ,,ČELIK'': Dervenčić (2), Adnan Begagić, Ekinović, Ćosić, Dominiković (2), Kadić (6), Begović, Ivančev (5), Šabanović, Aldin Begagić (4), Lučić (2), Starčević, Bečić, Kobilica, Šarenac (3), Duvnjak (8).

,,Čelik'' nije uspio u Zavidovićima, protiv domaće ,,Krivaje'' osvojiti sva tri boda i tako već sada biti 100 odsto siguran učesnik u ,,Ligi 6'' za prvaka BiH, već sada mora u predstojeće dvije utakmice – protiv ,,Sloge'' u Zenici, ili kod Goražda u gostima ,,iskopati'' još tri boda za siguran plasan u ,,Ligu 6''. Nakon 24-tog kola Premijer lige ,,Sloga'' ima 57, Goražde je ,,prešlo'' na drugu poziciju (pobijedili ,,Slogu'' u Goraždu), a ,,Čelik'' je nakon ,,remija'' u Zavidovićima na trećem mjestu sa 52 boda. ,,Gradačac'' nakon sinoć izgubljene utakmice od ,,Gračanice'' ima samo više teorijske šanse za treće mjesto (jer ima 47 bodova i mora pobijediti u obe presotale utakmice).

U Zavidovićima se između ,,Krivaje'' i ,,Čelika'' odvijala vrlo oštra, dinamična, prava prvenstvena utakmica sa puno obra, u kojoj je ,,,Čelik'' bio bolja ekipa, ali i često griješio i ispromašivao se u stopostotnim ,,zicerima''. Uz sve to, odlično desno krilo Davor Kadić, koji duže vrijeme igra povrijeđen, nije dao svoju ,,standarnu porciju'' od dvanest do petnaest golova, već samo 6, tako da su nedostajali ti njegovi golovi. Prvi golgeter na ovoj utakmici je bio inače standardno desno krilo ,,Čelika'' Milan Duvnjak (dao 8 golova), a za ,,Čelik'' su još golove davali Ivančev (5), Aldin Begagić (4) i Šarenac (3 gola).
Kod ,,Krivaje'' najvišem golova dao je Amir Alić (8), Omerović i Zvekić (po 5), te Bašić i Purić (po 4 gola). Igrači ,,Krivaje'', ohrabreni gromoglasnim navijanjem publike išli su ,,na nož''. Ipak, bila je to korektna i borbena igru oba tima na terenu, a glavnu ,,rolu'' je ipak imala publika, jer je u dva navrata došlo do prekida utakmice (prvi put 12, a drugi put od 6 minuta), kada je došlo do ulaska dijela publike u teren. Čak je u jednom trenutku pred kraj utakmice, zbog pritiska publike i Uprave ,,Krivaje'' prijetila opasnost da se utakmica potpuno prekine. Na instiranje delegata Hasića kod prvog prekida oko tridesetak najvatrenijih navijača ,,Krivaje'' su isključeni iz dvorane i poslani van, jer su pljuvali i tukli igrače ,,Čelika'' (posebno krilo Milana Duvnjaka). Za ovako ponašanje navijača (pa i dijela Uprave ,,Krivaje'' nema nikakvog opravdanja, pogotovu kad se zna da je ,,Krivaja'' jedno od najsvjetlijih imena u bivšoj jugoslovenskoj, a i BiH rukometnoj ligi. Ovoga puta dio atmosfere sa fudbalskih terena se prenio i na rukometnu dvoranu, a mržnja koja se iz publike ispoljavala i isijavala prema Zenicu i ,,Čeliku'' ne zaslužuju bilo kakav komentar. Iz svega se da izvući zaključak da oni koji vode ,,Krivaju'', a naravno ni publika ovog premijerligaša nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da je ,,Čelik'' (iznenada) sada bolji tim i Klub od ,,Krivaje'' i da ima realne šanse da se plasiraju u Ligu za prvaka. Sada su sve ,,Čelikove'' i oči sportske javnosti uprte na ,,susret decenije'' sa prvim sa tabale – dobojskom ,,Slogom'' u narednom kolu, gdje se, prema nekim prognozama očekuje i više od 4.000 gledalaca!

- saopćenje RK Čelik

Čitano 3623 puta Zadnji put promjenjen nedjelja, 01 April 2012 00:04
zblog

Posljednje od zblog

Povezani članci (by tag)