19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 06 Februar 2012 15:05

NK Čelik: ko putuje u Rovinj

alija-porcaDanas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana press konferencija uoči odlaska crno-crvene ekpedicije na desetodnevne pripreme u Rovinj. Novinarima su se obratili direktor Alija Porča, šef stručnog štaba Elvedin Beganović i novi kapiten Čelika Emir Jusić.

Uz direktora Sarajeva, Dinu Selimovića, Alija Porča predstavlja novi val mladih i obrazovanih ljudi u nogometu koji će vjerujemo donijeti pomake u klubovima sa Koševa i Bilinog polja. On je na pressici govorio o stanju u klubu nakon dolaska nove Uprave i problemima sa kojima se susreću svakodnevno.

 

„Od kako smo došli u klub pokušavamo normalno funkcionisati, iako je to gotovo nemoguće. Za normalizaciju kluba treba dosta vremena jer nam se svaki dan pojavi novi problem. Ono što je bitno da smo obezbjedili pripreme igračima i u ovoj pauzi smanjili mjesečne troškove kluba za oko 18. 000 KM što radi odlaska igrača i revizije nekih ugovora, te smanjenja uposlenih u klubu koji su dobijali novac ne znajući ni oni zbog čega“, ističe Porča koji se osvrnuo i na tužbe koje svakodnevno pristižu u klub:

„Nažalost, prošlost ne možemo promijeniti, pa nam tako stižu i tužbe iz prošlosti prema dobavljačima, te bivšim članovima kluba. Bivši direktor Nermin Šabić, treneri Abdulah Ibraković i Boris Gavran, te nekadašnji igrač Čelika Jasmin Džidić imaju presude i prema njima moramo izmiriti obaveze ili ćemo biti suspendovani od strane Saveza. Istinita je informacija koja je prezentovana u medijima o dugu na osnovu glavnice poreza od 4,1 milion KM. Onda dolaze i kamate tako da dolazimo na cifru od nekih 7 miliona KM , a ukupni dug kluba je oko 9,7 miliona KM“, priznao je Porča.

Trener crno-crvenih Elvedin Beganović uglavnom je zadovoljan dosadašnjim pripremama.

„Do ovog nevremena koje nas je zatrpalo, mogu biti zadovoljan pripremama i odnosom igrača na treninzima. Radili smo na Kamberovića polju, Smetovima i gradskoj Areni uglavnom na kondicionoj pripremi igrača. Slijedi nam završna faza u Rovnju, gdje ćemo odigrati pet utakmica u kojima očekujem da se igrači nametnu, a posebno ovi mlađi koji čine više od polovice ekipe. Jedinu mrlju na dosadašnji rad je bacila povreda Ahilote tetive kod Harisa Heće koji neće putovati u Rovinj jer mora mirovati i čekati dalje upute doktora. Prošlu sedmicu nam se priključio bivši junior Hajduka i Zagreba mladi 18-godišnji veznjak Anid Travančić. O njemu sam čuo sve najbolje i na pripremama u Rovinju ćemo vidjeti da li će on postati naš novi član“, kazao je Beganović.

O atmosferi u ekipi i dosadašnjem dijelu priprema novi kapiten Čelika Emir Jusić ima samo riječi hvale.

„Imao sam mali problema sa povredom, ali sada je sve ok i nastavljam trenirati punom snagom. Prije svega bi zahvalio stručnom štabu koji mi je ukazao veliko povjerenje da budem novi kapiten kluba što predstavlja čast i obavezu u narednom periodu.Nadam se da neću iznevjeriti njihovo povjerenje. Pripreme teku u odličnoj atmosferi, igrači žele da pripremni dio odrade maksimalno i da u nastavak prvenstva uđu spremniji kako bi nastavili sa dobrim rezultatima iz finiša prvog dijela prvenstva“, kazao je 25-godišnji stoper crno-crvenih.

Putnici za Rovinj
Čelik sutra putuje u Rovinj, gdje ostaje do 17. Februara. Beganović će voditi 24 igrača plus tri člana stručnog štaba i fiziotarapeut.
To su: Adis Nurković, Salih Hinović, Elvis Sadiković, Zoran Brković, Emir Jusić, Mehmedalija Čović, Armin Mrguda, Harun Huseinspahić, Aladin Isaković, Damir Begić, Dario Damjanović, Dejan Martinović, Kenan Horić, Kenan Stupar, Armin Arnaut, Aldin Šišić, Haris Dilaver, Dario Purić, Bernad Imamović, Anid Travančić, Avdija Vršajević, Armin Kapetan, Jasmin Smriko i Selmir Mahmutović. Stručni štab: Elvedin Beganović,Amir Japaur i Nijaz Hrustanović. Fiziotarpeut: Albin Mašić.

 

scsport.ba