28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/cpfinal4
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cpfinal4
nedjelja, 04 Mart 2012 20:27

Galerija: Čelik-Partizan u Areni

ČELIK – PARTIZAN 65:74 - POBJEDA FAVORITA U VELIKOM FINALU - Zenica, 04. marta 2012.god. - Gradska ARENA u Zenici - Početak: 17,00 sati - Gledalaca: oko 2.500 - U velikom finalu Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL) igrali su beogradski ŽKK Partizan Galenika i domaćin finalnog turnira KŽK Čelik iz Zenice. - Pobjedila je favorizovana ekipa Partizana, NAKON VELIKE BORBE, rezultatom 65:74 (22:17), (12:27), (17:10), (14:20). Ovom pobjedom u finalu, košarkašice Partizan Galenika su postale prvak REGIONALNE LIGE, (MŽRKL) za sezonu 2011/2012. i potvrdile plasman prvog mjesta u ligaškom takmičenju, u kome su pretrpile samo jedan poraz (od Voždovca). Najefikasnije kod Čelika: Lejla Bejtić (22), Monika Veselovski (17) i Anna Tolikova (11) poena. Kod Partizana, najviše poena su postigle: Tamara Radočaj (18), Alicia Gladden (10) i Milica Dabović (9).

Presudila je, po meni, duža klupa Partizana, jer se u Čeliku rotiralo 8 igračica, a u strijelce se upisalo samo 6 igračica, dok je kod Partizana ulazilo u igru 10 igračica, a njih 9 se upisalo u strijelce.

Utakmicu su, ponovo,obilježili, svojim frenetičnim navijanjem navijači Čelika, ROBIJAŠI, njih oko 600, koji su tokom cijele utakmice bili šesti igrač Čelika. 

Najbolja igračica turnira i finala je Tamara Radočaj (Partizan).
Najbolji strijelac finala je Lejla Bejtić (Čelik).

Pehare i medalje, (Čeliku za drugo mjesto), Partizanu (za prvo mjesto), te najboljoj igračici i najboljem strijelcu uručili su: Senad Husejnagić, predsjednik Borda regionalne lige, te Srbobran Filipović, direktor Borda regionalne lige.

Plasiravši se u finale Regionalne lige (MŽRKL) za sezonu 2011/2012 , košarkašice Čelika su postigle VELIKI USPJEH i uradile sjajnu promociju kluba, grada Zenice i Bosne i Hercegovine u regionu!

Prvi čestitku košarkašicama Čelika večeras su uputili iz Uprave NK Čelik. Potpredsjednik NK Čelik Nihad Perčo čestitao je na borbenosti i uspjehu u Regionalnoj ligi, dodajući da su "naše djevojke šampioni ovog grada, po svemu što su pokazale proteklu sezonu".

- Nadam se da će i nogometaši čim prije slijediti njihov pobjednički niz. Ono što su istekli i gosti u Areni, a ja želim da naglasim jeste posebno sjajno ponašanje publike, koje je dva dana, i pored "nevjernih Toma" pokazala kakav smo domaćin i da za razliku od nekih drugih krajeva i navijača, možemo bez ijednog nacionalističkog ili uopće ispada da navijamo... Poželio bih da se ova publika "preseli" i u još većem broju već narednog vikenda na Bilino polje, gdje dočekujemo mostarski Velež, a vjerujem da će i robijaši napraviti sličnu atmosferu na Jugu, kazao je Perčo.

Oni su KŽK Čelik iz Zenice: (4) Čorović Anida, (5) Veselovski Monika, (7) Vidović Rada, (8) Bajić Tamara,(10) Bura Josipa, (11) Tolikova Anna, (12) Ristić Marina, (13) Tavić Matea, (14) Bejtić Lejla, (15) Pašić Sedina, (19) Rus Tijana, (24) Solo Neira.

Trener: Eldar Durmić.

Predsjednik kluba: Senad Husejnagić

Direktor: Bahrudin Kokić

Članovi UO: Nihad Pašalić, Senaid Mujezinović

Sekretarica: Begzada Avdić, te stručni saradnik: Edita Divjan.

tekst Ekrem Imamović za Zenicablog

foto: E. Čivić, J. Hadžić, E. Dedić i A. Džonlić su za vas priredili galeriju sa 67 fotografija.

{gallery}cpfinal4{/gallery}

video: u trajanju od 38 minuta, koji sadrži najzanimljivije momente finalnog meča, izjave trenera Maljkovićeve i Durmića, te najboljeg strijelca, Lejle Bejtić, dostupan KLIKOM OVDJE